Badgehouders

Badgehouder: van polycarbonaat tot vinyl

Voor het comfortabel en veilig dragen van een badge is de badgehouder een zeer handig hulpmiddel.

Wij leveren badgehouders in verschillende modellen en uitvoeringen die gemaakt zijn van polycarbonaat, abs, polypropylene en vinyl.

Lange levensduur

Badgehouders die gemaakt zijn van polycarbonaat en abs hebben een lange levensduur en zijn bestand tegen intensief gebruik.

Milieuvriendelijke badgehouder

Met een badgehouder van polypropylene kiest u voor een milieuvriendelijk materiaal wat in het gebruik zachter aanvoelt, maar niet zo helder doorschijnend is als polycarbonaat of abs.

Vinyl badgehouders zijn flexibel en voelen zacht aan, maar hebben dan ook een kortere levensduur als andere materialen.

Veilig bewaren

Een bedrukte / gepersonaliseerde badgehouder is een uitstekende manier om uw badges en passen op een veilige manier te bewaren. Bij binnenkomst kunt u ‘m tevoorschijn halen, laten scannen en daarna weer veilig opbergen. Niets vervelender dan een beschadigde pas die niet werkt door geen of een slechte houder. Breng daar verandering in met een badgehouder en laat ‘m optioneel bedrukken. Bijvoorbeeld met uw bedrijfslogo of inspirerende quote!

Advies nodig voor badgehouder?

Twijfelt u nog? Geen probleem. Onze experts denken graag met u mee om dé oplossing voor uw uitdaging te vinden. Bekijk de FAQ of neem direct contact met hen op.

Bekijk ook andere producten

Wist u dat je bij ID Systemen Nederland ook aan het juiste adres bent voor bedrukte jojo’s en sleutelkoorden?

Hoewel jojo’s al jaren bestaan, raken ze nooit uit de mode! Jojo’s zijn leuk als ontspanning tussen het werk door of om cadeau te geven nieuwe of bestaande klantrelaties. We ervaren dan ook dat de jojo het altijd goed doet! En door ‘m te bedrukken kunt u een persoonlijke touch aan het product geven, bijvoorbeeld door gebruik van uw logo of leuke, bijpassende afbeelding. Zoveel mensen, zoveel wensen!

Ook sleutelkoorden mogen binnen een uw organisatie niet ontbreken. Of het nu om een kleiner bedrijf of groter bestand gaat, sleutelkoorden komen altijd van pas. U kunt er pasjes, sleutels en andere toegangsmanieren aan kwijt. Én u hebt ze gelijk allemaal op één plek, zodat u ze nooit verliest. Handig! Door sleutelkoorden te bedrukken kunt u er ook hier weer een eigen draai aan geven.


HID Fargo re-transfer card printer

HID Fargo is, net als JVC Kenwood, een producent met een zeer lange ervaring in de bouw van re-transfer card printer (ook wel pasjes printer genoemd). Fargo bouwt haar eigen engine – de HID Fargo re-transfer card printer. Het aanbod van HID Fargo omvat twee modellen: de Fargo HDP 5000 en de Fargo HDP 6600 series.

Offerte opvragen

Brochures


Over de Fargo HDP serie

De Fargo HDP 5000 is een model dat sinds 2004 in productie is. In tegenstelling tot de JVC Kenwood engine valt op dat de pasjes printers aanzienlijk lichter gebouwd zijn. Dit vertaalt zich in een lagere aankoopprijs. Tot slot kan de Fargo HDP 5000 in vele versies worden geconfigureerd. Daardoor zijn deze printers breed toepasbaar.

De Fargo HDP 6600 is sinds 2019 leverbaar. HID Fargo positioneert deze printer boven de HDP 5000. Evenals de Matica MC660 drukt de Fargo HDP 6600 af in een resolutie van 600 dpi. Verder pretendeert HID Fargo een hogere afdruksnelheid in productie mode te hebben dan vergelijkbare pasjes printers. Tot slot kan ook de Fargo HDP 6600 kan worden geconfigureerd in vele versies.

Kies voor een betrouwbare pasjes printer

HID Fargo biedt betrouwbare re-transfer card printer / pasjes printer in verschillende prijscategorieën – van zeer betaalbaar tot zeer beveiligd en alles daartussenin. Voor meer veiligheid en kracht maak je dus met deze high-end printers voor een goede keuze. De juiste HID Fargo-printer voor uw organisatie vindt u op IDSystemenNederland.nl. Betrouwbaarheid en kwaliteit staan bij ons dan ook hoog in het vaandel. Door continue innovatie en gebruiksgemak garanderen we onze klanten een optimale beleving van de moderne technologie in onze printers.

Hulp nodig bij het kiezen? Neem contact met ons op, dan bekijken we samen de mogelijkheden. Onze specialisten helpen u graag verder met het vinden van een 100% passende oplossing.


DASCOM DC-7600 re-transfer printers

Alles over dé DC-7600

Dascom DC-7600 nodig? Dascom is onder de naam Mannesman-Tally al vele jaren producent van printers met een meer dan uitstekende reputatie.

Alles over Dascom DC-7600

Dascom is al jaren een van de topproducenten van re-transfer printers. De Dascom DC-7600 levert dan ook een hoge resolutie afdrukken met 600 dpi. Dankzij de hoge productiviteit is ook afdrukken op hoge snelheid geen enkel probleem. En u kunt er ook nog eens een flinke verscheidenheid aan smartcard-encoders voor gebruiken!

Geschikt voor over-the-edge printen

De technologie in de re-transfer card printer is geschikt voor full-surface over-the-edge printen en verbetert keer op keer op het gebied van betrouwbaarheid. Zodanig is het proces ideaal voor een groot aantal kaarttypen.

Aansluitingen en bijzonderheden

Zoals genoemd drukt de Dascom DC-7600 af op een hoge resolutie van 600 dpi. Verder is bijzonder aan het ontwerp het uitneembare kaartmagazijn wat aan de bovenzijde van de printer is geplaatst. Dit type printer is voorzien van een USB- en netwerkaansluiting, zodat het apparaat (bijna) overal dienst kan doen.

Advies nodig?

Bent u er nog niet helemaal uit welke oplossing het meest geschikt is voor uw uitdaging? Of twijfelt u over een of meerdere printertypen? Geen probleem. Onze adviseurs denken graag vrijblijvend met u mee, zodat we een 100% passende oplossing samen kunnen vinden. Meer weten? Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Offerte opvragen

Brochures


Alles over de Dascom DC-7600

De DC-7600 is voorzien van een Canon engine en daarmee vergelijkbaar met de Matica MC660, Evolis Avansia, Nisca PR-C201 en RTAI Luca. De DC-7600 drukt de zwarte elementen van een afbeelding af met een resolutie van 600 dpi.

DASCOM biedt een garantie van drie jaar op basis van carry-in.

Als enige producent geeft DASCOM op dat de printkop van de DC-7600 een levensduur heeft van 100.000 afdrukken. Afgedrukt kan worden op kaarten gemaakt van polyvinylchloride (pvc), acrylonitril-butadieen-styreen (ABS), polyethyleentereftalaat (PET) en polyethyleentereftalaatglycol (PET-G). De invoerdikte is beperkt tot 0.76 mm, standaard ISO ISO ID-1/CR-80 Formaat.


Magicard re-transfer printers

Magicard Prima & Ultima re-transfer card printers

Magicard is een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde producent van direct-to-card en re-transfer card printers met een prima reputatie. Meer weten over dit betrouwbare merk? Lees verder.

Offerte opvragen

Brochures


Magicard is een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde producent van direct-to-card en re-transfer card printers met een prima reputatie. In 2019 heeft Magicard de Ultima geïntroduceerd. Deze wordt in eigen beheer ontwikkeld en gebouwd. Ten opzichte van de JVC Kenwood en HID Fargo modellen biedt de Ultima de mogelijkheid om gebruik te maken van Holocote. Dit is een gepatenteerde functie om de afdruk te voorzien van een holografisch echtheidskenmerk. Daardoor is een extra lamineerstation niet nodig.

Naast de  Ultima levert Magicard ook de PRIMA 8. Dits is een OEM-versie van de JVC Kenwood engine. Verder is de PRIMA 8 technisch volledig identiek aan de Matica XID modellen en de SwiftPRO K30. Afgedrukt kan worden op kaarten gemaakt van polyvinylchloride (pvc), acrylonitril-butadieen-styreen (ABS), polyethyleentereftalaat (PET) en polyethyleentereftalaatglycol (PET-G). Tot slot is de invoerdikte afstelbaar van 0.76 mm tot 1.0 mm, standaard ISO ISO ID-1/CR-80 Formaat.

Meer over Magicard

Magicard is opgericht in 1992 en een grote speler op het gebied van re-transfer card printers. Deze printers worden met name ingezet voor het printen van identiteitskaarten. Dit faciliteren zij vanaf verschillende desktopapparaten, zodat er vanaf iedere lokaal en on-demand station gewerkt kan worden aan de veilige uitgifte van kaarten.

Magicard re-transfer card printer staan bekend om hun ingebouwde beveiligingsfuncties, zoals een watermerk en digitale versnippering. Bovendien is het mogelijk om tijdens het afdrukken te coderen. Kortom, waar je ook naar op zoek bent in een printer, grote kans dat je een oplossing zal vinden in Magicard.

Advies nodig?

Kom je er niet uit? Of ben je juist al helemaal overtuigd van een merk of model? Waar je ook hulp bij wil: onze specialisten staan voor je klaar. Neem contact met een van hen op om je vrijblijvend te laten informeren. Samen op zoek naar een 100% passende oplossing!


DataCard

Blanco, Mifare, DESFire kaarten en Keytags.

Blanco, Mifare en DESFire kaarten en keytags. ID Systemen Nederland weet er alles van.

Radio Frequency Identification (RFID) kaarten en sleutelhangers worden in veel bedrijven en organisaties gebruikt. Mifare, DESFire en ook andere RFID technieken hebben voor ons dan ook geen geheimen.

Wij leveren blanco Mifare, DESFire en NTAG kaarten direct uit eigen voorraad en HID Prox kaarten op aanvraag. Voorbedrukte Mifare, DESFire en NTAG kaarten leveren wij vanaf 100 stuks.

RFID sleutelhangers worden steeds vaker toegepast en in ons leveringsprogramma vindt u een breed assortiment tegen een scherpe prijs. Wilt u een RFID sleutelhanger bedrukt in uw eigen huisstijl of voorzien van een nummer of tekst dan is dit geen probleem. Neem in dat geval contact met ons op en we geven u alle informatie.

Blanco kaarten

Card printers werken zonder uitzondering op het standaard CR80 formaat. De afmetingen van deze kaarten hebben een formaat van 85,59 mm x 53,97 mm en een dikte van 0,76 mm (ook wel 30 mil genoemd). De hoeken zijn altijd afgerond.

Afdruk van de kaart

De witheid van de kaart bepaalt in grootte mate de afdruk van een card printer. Hoe witter de kaart, hoe fraaier de kleuren worden weer gegeven. Card printers drukken af op pvc kaarten. Het afdrukken op papieren kaarten is (behoudens een enkele uitzondering) niet mogelijk.

Er zijn ook kaarten leverbaar in een dikte van 10 mm (naast de standaard dikte). Deze kaarten zijn dus dunner. Let op: niet alle card printers kunnen deze dikte verwerken.

Hoge kwaliteit

Wij leveren uitstekend blanco kaarten van een hoge kwaliteit, die per 100 stuks zijn verpakt. Hierdoor blijven de kaarten mooi stofvrij en schoon.

DESFire blanco kaarten

DESFire-kaarten hebben een geheugen van 2, 4 of 8 kilobytes, met een Data Encryption Standard (DES), 3DES of Advanced Encryption Standard (AES) beveiliging. Een DESFire kaart is veiliger dan de Mifare kaarten. Deze beveiliging is echter alleen effectief wanneer u gegevens opslaat op uw kaart. Wanneer alleen het chipserienummer wordt uitgelezen dan voegt DESFire niets toe ten opzichte van Mifare. DESFire kaarten worden geleverd in twee versies, te weten EV1 en EV2. Ook DESFire kaarten zijn geschikt als toegangspas, klantenkaart of betaalpas.

Mifare Classic

Mifare kaarten zijn leverbaar in drie versies: de Mifare Ultralight, de 1 kilobyte en 4 kilobytes versie. Ultralight kaarten worden gebruikt voor toepassingen waar alleen een chipserienummer wordt gebruikt. De meest gebruikte Mifare kaarten zijn de 1 kilobyte en 4 kilobyte versie. Bij dit type is de kaart voorzien van een uniek chipserienummer. Daarnaast heeft de kaart een intern geheugen van minimaal 1 kilobyte voor het opslaan van gegevens. Mifare kaarten zijn geschikt als toegangspas, klantenkaart of betaalpas.

NTAG

NTAG kaarten zijn leverbaar in drie versies, ieder met hun eigen NFC chip: de NTAG216 chip met een geheugen van 888 kilobytes, de NTAG215 chip met een geheugen van 540 kilobytes en de NTAG213 chip met een geheugen van 144 kilobytes. Dit type kaarten zijn contactloze chipkaarten waarop gegevens worden opgeslagen en contactloos worden overgedragen naar een lezer. De chips zijn downwards compatible.

Er is ook een antenne (naast de chip) aangebracht in de card. Door middel van een elektromagnetisch veld wordt de chip geactiveerd door de lezer en wordt de data overgedragen. NTAG kaarten zijn niet geschikt als toegangspas. Met deze kaarten is het wel mogelijk om contactloos te betalen, informatie uit te wisselen en te communiceren met een andere lezer.

HID Prox

HID Prox is een door HID ontwikkelde techniek die voornamelijk wordt gebruikt in toegangscontrole systemen. Wij leveren HID Prox kaarten in diverse typen en uitvoeringen.

Naast de hierboven genoemde technieken zijn er ook toegangscontrole en veiligheidssystemen die gebruik maken van eigen technieken waaronder Salto en PAC. Op verzoek kunnen wij deze kaarten natuurlijk ook leveren.

Keytags (sleutelhangers)

Een keytag biedt u dezelfde functionaliteit als een card maar is het gebruik vaak veel handiger. Wij leveren keytags in zowel Mifare, DESFire en HID Prox versies.

Wilt u een keytag voorzien van een bedrukking dan bieden we hiervoor meerdere mogelijkheden. Ook het leveren van keytags die zijn voorzien van een nummerreeks is mogelijk waarbij een excel bestand kan worden aangeleverd met de corresponderende nummers.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Contact

Card printer

Voorbedrukte kaarten

Voorbedrukte kaarten

Voorbedrukte kaarten nodig? Als u op zoek bent naar een betrouwbare leverancier voor uw toegangspas, cadeaukaart, lidmaatschapskaart, ledenpas of klantenpas dan zijn wij graag uw partner.

Door de nauwe samenwerking met onze producenten kunnen wij u voorbedrukte kaarten met korte doorlooptijden bieden tegen een marktconforme prijs. Of u nu een grote of kleine oplage nodig hebt.

Resultaat voorop

Voor ons staat het resultaat voorop en niet de laagste prijs. Daarom is een goede voorbereiding noodzakelijk en kijken wij met een kritische blik naar het aangeleverde artwork om achteraf teleurstellingen te voorkomen.

Bij voorbedrukte kaarten speelt de omvang van uw bestelling een belangrijke rol.  Naarmate uw bestelhoeveelheid kleiner wordt hoe duurder de kaarten per stuk worden.

Vooraanstaande producenten

Wij werken uitsluitend samen vooraanstaande producenten waarmee wij al vaak een jarenlange relatie hebben, zoals RTAI Inc en DASCOM.

Naast in offset bedrukte kaarten leveren wij ook digitaal gedrukte kaarten. Het voordeel van deze techniek is dat het voorbedrukken en de personalisering in één proces mogelijk is. Hierdoor kan de personalisering een integraal onderdeel vormen in de lay-out. Wilt u meer weten over het de voordelen van digitaal drukken, neem dan contact op met onze specialisten.

Milieuvriendelijk alternatief

Voorbedrukte kaarten – wij geven de voorkeur aan het milieuvriendelijke alternatief!

Veruit de meeste voorbedrukte kaarten worden gemaakt uit PVC. Over de nadelen van PVC voor het milieu wordt steeds vaker geschreven. Dan gaat het met name over het vrijkomen van schadelijke stoffen bij de verbranding – wat een een serieus probleem in ons milieu is. Tel daarbij op dat PVC niet op een natuurlijke wijze wordt afgebroken.

Wat is het milieuvriendelijke alternatief voor voorbedrukte kaarten?

Gelukkig komen er steeds meer alternatieve grondstoffen beschikbaar voor voorbedrukte kaarten. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat deze vaak duurder zijn dan PVC. Echter, wanneer een organisatie voor een verantwoord milieubeleid staat, waarom zou je dan niet kiezen voor een milieuverantwoorde voorbedrukte kaart?

Biologisch afbreekbaar PVC: een fabeltje?

In de afgelopen jaren zijn biologisch afbreekbare supplementen toegevoegd tijdens de productie van PVC als ‘milieuvriendelijk alternatief’. Inmiddels is gebleken dat het biologisch afbreken van PVC een zeer langzaam proces is wat soms wel tientallen jaren duurt.

Contact opnemen

Wat zijn de alternatieven?

De grafische industrie heeft het gebruik van alternatieven voor PVC omarmd. Daardoor komen er steeds meer alternatieve producten beschikbaar. U kan hierbij kiezen voor milieuvriendelijke grondstoffen maar ook voor gerecyclede producten.

Voorbedrukte kaarten gemaakt van papier

Kiest u voor een kaart van papier, dan is het gebruik van papier – waarbij gras de grondstof is – een zeer verantwoorde keuze. Deze kaarten zijn composteerbaar en breken na verloop van tijd uit zichzelf volledig af.

Voorbedrukte kaarten gemaakt van PET-G

PET-G is een prima alternatief voor PVC. Het heeft vrijwel dezelfde mogelijkheden als PVC maar is aanzienlijk minder milieubelastend. Ten opzichte van PVC komen er bij de verbranding van dit product geen schadelijke stoffen vrij. Bovendien is het uitstekend te recyclen.

Voorbedrukte kaarten gemaakt van gerecycled PVC

In het afvalverwerkingsproces is PVC goed te scheiden van andere soorten plastic. Recyclen is dan ook zeker een optie, mede omdat PVC hiervoor zeer geschikt is. De ervaring leert dat de hoeveelheid materiaal wat overblijft na recyclen gelijk is aan de hoeveelheid waarmee het recyclen werd gestart.

Gerecycled PVC is een milieuvriendelijk alternatief wanneer u wilt vasthouden aan PVC voor uw voorbedrukte kaarten.

ID Systemen Nederland BV

Wij zijn ons bewust van de ecologische afdruk die producten die wij leveren kunnen achterlaten. Daarom zijn wij constant opzoek – maar kritisch – naar milieuvriendelijke alternatieven.

Neem contact op

Hebt u speciale wensen zoals het drukken in PMS kleuren, het gebruik van Metallic inkten of UV spots? Ook dat is voor ons geen probleem! Neem contact met ons op en wij geven u graag alle informatie.

Offerte voor voorbedrukte kaarten aanvragen

Onze plastic pasjes

Sleutelkoorden

Sleutelkoorden: van budget versie tot exclusief!

Met de sleutelkoorden van ID Systemen Nederland draagt u op een gebruiksvriendelijke wijze uw sleutels bij u. Door het stevige koordje van polyester kunt u uw sleutels eenvoudig gebruiken én niet meer kwijtraken.

Sleutelkoorden nodig?

Er zijn producten met verschillende bevestigingsmechanismen, namelijk een draagklem, karabijnhaak en draagklem inclusief karabijnhaak. Voor intensief dagelijks gebruik zijn zwaarder uitgevoerde modellen leverbaar.

Persoonlijke noot

Wilt u het product met een eigen tintje? Wij leveren naar wens bedrukte sleutelkoorden vanaf 100 stuks tegen een zeer betaalbare prijs. Plaats bijvoorbeeld uw logo of een andere leuke, bijpassende quote op de producten. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Sleutelkoord

Budget line

In onze budget line leveren wij geweven, vlakke koorden vanaf 100 stuks met een breedte van 10, 15, 20 of 25 mm. Uw bedrukking wordt in zeefdruk aangebracht. Deze sleutelkoorden zijn gemaakt van duurzame materialen. Tot slot hebt u de keuze uit diverse haakjes.

Keycord

Profi line

In de profi line leveren wij fijn geweven, vlakke koorden vanaf 100 stuks die zijn gemaakt van duurzame materialen. De profi line wordt geleverd in een breedte van 10, 15, 20 of 25 mm.

Draagcomfort

Uw bedrukking wordt in zeefdruk aangebracht. Ten opzichte van de budget line biedt de profi line meer draagcomfort. Tot slot hebt u de keuze uit diverse haakjes.

VIP line

Zoekt u een sleutelkoord met een exclusieve uitstraling? Onze VIP line biedt mogelijkheden. Een sleutelkoord met een luxe, satijnen uitstraling dat gemaakt is van rPET, dus milieuvriendelijk.

Dye sublimation

Het koord is voorzien van een bedrukking in dye sublimation. Deze bijzondere drukmethode biedt u de mogelijkheid om zelfs in fotokwaliteit uw sleutelkoord te bedrukken. Tot slot hebt u de keuze uit diverse haakjes.

Polyester

Naast vlak bieden wij ook rond geweven polyester sleutelkoorden die zijn voorzien van een bedrukking in zeefdruk. Deze sleutelkoorden hebben een exclusieve uitstraling door de comfortabele, fijn geweven polyester waarin uw logo wordt ingeweven. Deze sleutelkoorden bieden veel draagcomfort. U hebt de keuze uit diverse haakjes.

Haakjes

Voor alle sleutelkoorden zijn er verschillende haakjes beschikbaar. Ze zijn verkrijgbaar met een ovale haak (metaal), J-haak (metaal en plastic) en reguliere haak (plastic).

De comfortabele, fijn geweven polyester draagkoorden hebben een exclusieve uitstraling. Zelfs uw logo kan worden ingeweven. De sleutelkoorden bieden veel draagcomfort.


Badge jojo's

Badgehouder jojo's: we weten er alles van!

Met de badgehouder jojo draagt u op een gebruiksvriendelijke wijze uw badge. Door het uittrekbare koordje van bijna 60 cm kan u uw badge eenvoudig aanbieden.

Badgehouder jojo bevestigingssystemen

Er zijn badgehouders met verschillende bevestigingsmechanismen, namelijk een draagklem, karabijnhaak en draagklem inclusief karabijnhaak. Voor intensief dagelijks gebruik zijn zwaarder uitgevoerde modellen en modellen met een stalen koordje of ketting leverbaar.

Persoonlijke noot

Wilt u het product met een eigen tintje? Wij leveren naar wens bedrukte jojo’s vanaf 100 stuks tegen een zeer betaalbare prijs. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Draagklem

Badgehouder jojo met kunststof behuizing en draagklem. Daarnaast is deze jojo voorzien van een nylon koord en kunststof bandje.

Verder is deze jojo op een eenvoudige wijze aan een badgehouder of kaart te bevestigen. De doorsnede van deze  jojo is 32 mm. Ten slotte zijn de jojo’s verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Uiteraard kunt u het product ook nog personaliseren door een eigen bedrukking toe te voegen. Vraag naar de mogelijkheden of check de FAQ.

Karabijnhaak

Badgehouder jojo met kunststof behuizing en metalen karabijnhaak nodig? Dan heb je aan dit product de juiste keuze! Deze jojo is naast de stevige behuizing en haak voorzien van een nylon koord en vinyl bandje.

Verder is deze jojo op een eenvoudige wijze aan een badgehouder of kaart te bevestigen. De doorsnede van deze  jojo is 32 mm. Ten slotte zijn de jojo’s verkrijgbaar in verschillende kleuren. Dus voor ieder wat wils!

Uiteraard kunt u het product ook nog personaliseren door een eigen bedrukking toe te voegen. Vraag naar de mogelijkheden of check de FAQ.

Draagklem met karabijnhaak

No-twist badgehouder jojo met kunststof behuizing voorzien van karabijnhaak én draagklem. Daarnaast is deze voorzien van een nylon koord en knijper. Hierdoor wordt de kaart altijd op de juiste wijze gedragen. De voorzijde is altijd naar voren gericht.

Deze jojo is op eenvoudige wijze aan een badgehouder of kaart te bevestigen. De doorsnede van deze  jojo is 32 mm. Ten slotte zijn de jojo’s verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Uiteraard kunt u het product ook nog personaliseren door een eigen bedrukking toe te voegen. Vraag naar de mogelijkheden of check de FAQ.


Laser engraving

Laser engraving

Laser engraving is een techniek waarbij middels een gerichte laser in de card – gemaakt van bijvoorbeeld polycarbonaat – een afbeelding wordt gegraveerd. Door de nauwkeurigheid – max. 1600 dpi – van de laser engraver is het mogelijk om binnen deze afbeelding bijzondere security eigenschappen te gebruiken die namaak of vervalsing vrijwel onmogelijk maken. Dergelijke technieken worden gebruikt bij onder andere de productie van het Nederlandse rijbewijs en Nederlandse identiteitsdocumenten.

Laser engravers zijn leverbaar als een optie bij kaartprinters van HID Fargo, NBS Technolgoy en Matica. Na het aanbrengen van een re-transfer afdruk wordt de kaart vervolgens voorzien van een gegraveerde afbeelding.

Met laser engraver in polycarbonaat of pvc?

Met laser engravers wordt afgedrukt op een kaart die gemaakt is van polycarbonaat. Ten opzichte van de gebruikelijke pvc-kaarten is polycarbonaat aanzienlijk slijtvaster, waardoor een langere levensduur gegarandeerd kan worden. Polycarbonaat kaarten kunnen wij ook voorbedrukt leveren.

Ten opzichte van een standaard kaartprinter biedt laser engraving mogelijkheden om in de afbeeldingen technieken te verwerken waardoor namaak of vervalsing zeer lastig worden.

Een belangrijk voordeel is dat laser engraving zeer duurzaam is. Buiten de kaart waarop wordt afgedrukt zijn er geen enkele verbruiksmaterialen nodig.

Wilt u geen voorbedrukte kaart gebruiken maar graag een kaart in uw eigen huisstijl afdrukken? Diverse fabrikanten bieden de mogelijkheid om een combinatie te maken van een re-transfer of ink-jet card printer en een laser engraver. In slechts één proces wordt uw kaart afgedrukt én gepersonaliseerd.

ID Systemen Nederland heeft als één van de weinige specialisten in Nederland ervaring met het leveren en onderhouden van laser engravers.

Hebt u interesse in een laser engraver voor voorbedrukte kaarten? Wij bieden meerdere merken en modellen aan. Iedere laser engraver is zeer betrouwbaar en van degelijke kwaliteit.

Laser engravers worden gebruikt als stand-alone unit maar ook in combinatie met een re-transfer, en sinds kort ook in combinatie met een ink-jet printer.

Wij kunnen combinaties aanbieden van SwiftPRO, Matica en HID Global. Ieder systeem heeft zijn eigen voor- en nadelen en prijsrange. Daarom inventariseren we eerst met u uw wensen en budget om vervolgens de meest geschikte oplossing te presenteren.

Wilt u meer weten of laser engraving ook voor u een optie is? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder!

Contact

SwiftPRO re-transfer printers

SwiftPRO

Re-transfer card printer

JVC Kenwood is sinds 1994 fabrikant van re-transfer card printers en bouwt inmiddels haar vierde generatie re-transfer card printers. Deze re-transfer card printers worden onder meerdere handelsnamen zoals SwiftPRO, Matica, Magicard, DataCard, DNP en Wyse geleverd. Ten opzichte van elkaar zijn de diverse uitvoeringen in technisch opzicht identiek. Uiterlijk zijn er wel verschillen zichtbaar en de verbruiksmaterialen zijn niet onderling uitwisselbaar.

Offerte opvragen

Brochures


De SwiftPRO K30 re-transfer card printers zijn leverbaar in een enkel- en dubbelzijdige versie. Het model K60 biedt ten opzichte van de K30 een resolutie van 600 dpi. Hierdoor is de afdrukkwaliteit hoger en scherper. Voor het aanbrengen van een extra laminaat, dat ook voorzien kan worden van een hologram, biedt SwiftPRO zowel een enkelzijdig als dubbelzijdig lamineerstation.

Maakt u gebruik van een toegangscontrolesysteem of facilitair systeem en gebruikt u een andere uitvoering van de JVC Kenwood engine? Dan hoeft het gebruik van een SwiftPRO versie geen probleem te zijn. Neem hierover met ons contact op voor meer informatie. Voor de SwiftPRO is ook een printerdriver voor Apple iOS beschikbaar.

Zoekt u een oplossing waarbij een re-transfer kleurenafdruk gecombineerd moet worden met een laser gegraveerde personalisering dan biedt SwiftPRO hiervoor een complete oplossing.

Advies nodig?

Twijfelt u nog? Geen probleem. Onze experts denken graag met u mee om dé oplossing voor uw uitdaging te vinden. Bekijk de FAQ of neem direct contact met hen op.

Het afdrukken kan op kaarten gemaakt van polyvinylchloride (pvc), acrylonitril-butadieen-styreen (ABS), polyethyleentereftalaat (PET) en polyethyleentereftalaatglycol (PET-G). De invoerdikte is afstelbaar van 0.76 mm tot 1.0 mm, standaard ISO ISO ID-1/CR-80 Formaat. SwiftPRO is modelnaam van KIS Global, onderdeel van Kanematsu Corporation,de eigenaar van JVC Kenwood.