Voorbedrukte kaarten

Voorbedrukte kaarten nodig? Als u op zoek bent naar een betrouwbare leverancier voor uw toegangspas, cadeaukaart, lidmaatschapskaart, ledenpas of klantenpas dan zijn wij graag uw partner.

Door de nauwe samenwerking met onze producenten kunnen wij u voorbedrukte kaarten met korte doorlooptijden bieden tegen een marktconforme prijs. Of u nu een grote of kleine oplage nodig hebt.

Resultaat voorop

Voor ons staat het resultaat voorop en niet de laagste prijs. Daarom is een goede voorbereiding noodzakelijk en kijken wij met een kritische blik naar het aangeleverde artwork om achteraf teleurstellingen te voorkomen.

Bij voorbedrukte kaarten speelt de omvang van uw bestelling een belangrijke rol.  Naarmate uw bestelhoeveelheid kleiner wordt hoe duurder de kaarten per stuk worden.

Vooraanstaande producenten

Wij werken uitsluitend samen vooraanstaande producenten waarmee wij al vaak een jarenlange relatie hebben, zoals RTAI Inc en DASCOM.

Naast in offset bedrukte kaarten leveren wij ook digitaal gedrukte kaarten. Het voordeel van deze techniek is dat het voorbedrukken en de personalisering in één proces mogelijk is. Hierdoor kan de personalisering een integraal onderdeel vormen in de lay-out. Wilt u meer weten over het de voordelen van digitaal drukken, neem dan contact op met onze specialisten.

Milieuvriendelijk alternatief

Voorbedrukte kaarten – wij geven de voorkeur aan het milieuvriendelijke alternatief!

Veruit de meeste voorbedrukte kaarten worden gemaakt uit PVC. Over de nadelen van PVC voor het milieu wordt steeds vaker geschreven. Dan gaat het met name over het vrijkomen van schadelijke stoffen bij de verbranding – wat een een serieus probleem in ons milieu is. Tel daarbij op dat PVC niet op een natuurlijke wijze wordt afgebroken.

Wat is het milieuvriendelijke alternatief voor voorbedrukte kaarten?

Gelukkig komen er steeds meer alternatieve grondstoffen beschikbaar voor voorbedrukte kaarten. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat deze vaak duurder zijn dan PVC. Echter, wanneer een organisatie voor een verantwoord milieubeleid staat, waarom zou je dan niet kiezen voor een milieuverantwoorde voorbedrukte kaart?

Biologisch afbreekbaar PVC: een fabeltje?

In de afgelopen jaren zijn biologisch afbreekbare supplementen toegevoegd tijdens de productie van PVC als ‘milieuvriendelijk alternatief’. Inmiddels is gebleken dat het biologisch afbreken van PVC een zeer langzaam proces is wat soms wel tientallen jaren duurt.

Contact opnemen

Wat zijn de alternatieven?

De grafische industrie heeft het gebruik van alternatieven voor PVC omarmd. Daardoor komen er steeds meer alternatieve producten beschikbaar. U kan hierbij kiezen voor milieuvriendelijke grondstoffen maar ook voor gerecyclede producten.

Voorbedrukte kaarten gemaakt van papier

Kiest u voor een kaart van papier, dan is het gebruik van papier – waarbij gras de grondstof is – een zeer verantwoorde keuze. Deze kaarten zijn composteerbaar en breken na verloop van tijd uit zichzelf volledig af.

Voorbedrukte kaarten gemaakt van PET-G

PET-G is een prima alternatief voor PVC. Het heeft vrijwel dezelfde mogelijkheden als PVC maar is aanzienlijk minder milieubelastend. Ten opzichte van PVC komen er bij de verbranding van dit product geen schadelijke stoffen vrij. Bovendien is het uitstekend te recyclen.

Voorbedrukte kaarten gemaakt van gerecycled PVC

In het afvalverwerkingsproces is PVC goed te scheiden van andere soorten plastic. Recyclen is dan ook zeker een optie, mede omdat PVC hiervoor zeer geschikt is. De ervaring leert dat de hoeveelheid materiaal wat overblijft na recyclen gelijk is aan de hoeveelheid waarmee het recyclen werd gestart.

Gerecycled PVC is een milieuvriendelijk alternatief wanneer u wilt vasthouden aan PVC voor uw voorbedrukte kaarten.

ID Systemen Nederland BV

Wij zijn ons bewust van de ecologische afdruk die producten die wij leveren kunnen achterlaten. Daarom zijn wij constant opzoek – maar kritisch – naar milieuvriendelijke alternatieven.

Neem contact op

Hebt u speciale wensen zoals het drukken in PMS kleuren, het gebruik van Metallic inkten of UV spots? Ook dat is voor ons geen probleem! Neem contact met ons op en wij geven u graag alle informatie.

Offerte voor voorbedrukte kaarten aanvragen