Laser engraving

Laser engraving is een techniek waarbij middels een gerichte laser in de card – gemaakt van bijvoorbeeld polycarbonaat – een afbeelding wordt gegraveerd. Door de nauwkeurigheid – max. 1600 dpi – van de laser engraver is het mogelijk om binnen deze afbeelding bijzondere security eigenschappen te gebruiken die namaak of vervalsing vrijwel onmogelijk maken. Dergelijke technieken worden gebruikt bij onder andere de productie van het Nederlandse rijbewijs en Nederlandse identiteitsdocumenten.

Laser engravers zijn leverbaar als een optie bij kaartprinters van HID Fargo, NBS Technolgoy en Matica. Na het aanbrengen van een re-transfer afdruk wordt de kaart vervolgens voorzien van een gegraveerde afbeelding.

Met laser engraver in polycarbonaat of pvc?

Met laser engravers wordt afgedrukt op een kaart die gemaakt is van polycarbonaat. Ten opzichte van de gebruikelijke pvc-kaarten is polycarbonaat aanzienlijk slijtvaster, waardoor een langere levensduur gegarandeerd kan worden. Polycarbonaat kaarten kunnen wij ook voorbedrukt leveren.

Ten opzichte van een standaard kaartprinter biedt laser engraving mogelijkheden om in de afbeeldingen technieken te verwerken waardoor namaak of vervalsing zeer lastig worden.

Een belangrijk voordeel is dat laser engraving zeer duurzaam is. Buiten de kaart waarop wordt afgedrukt zijn er geen enkele verbruiksmaterialen nodig.

Wilt u geen voorbedrukte kaart gebruiken maar graag een kaart in uw eigen huisstijl afdrukken? Diverse fabrikanten bieden de mogelijkheid om een combinatie te maken van een re-transfer of ink-jet card printer en een laser engraver. In slechts één proces wordt uw kaart afgedrukt én gepersonaliseerd.

ID Systemen Nederland heeft als één van de weinige specialisten in Nederland ervaring met het leveren en onderhouden van laser engravers.

Hebt u interesse in een laser engraver voor voorbedrukte kaarten? Wij bieden meerdere merken en modellen aan. Iedere laser engraver is zeer betrouwbaar en van degelijke kwaliteit.

Laser engravers worden gebruikt als stand-alone unit maar ook in combinatie met een re-transfer, en sinds kort ook in combinatie met een ink-jet printer.

Wij kunnen combinaties aanbieden van SwiftPRO, Matica en HID Global. Ieder systeem heeft zijn eigen voor- en nadelen en prijsrange. Daarom inventariseren we eerst met u uw wensen en budget om vervolgens de meest geschikte oplossing te presenteren.

Wilt u meer weten of laser engraving ook voor u een optie is? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder!

Contact