Een hogere resolutie voor een nog scherpere afdruk – dát bereik je met onze 600 dpi re-transfer card printers!

Re-transfer card printer, waarom?

De afdruk wordt aan de binnenkant van de re-transferfilm gemaakt bij een re-transfer card printer. De afdruk ligt tussen de kaart en re-transferfilm opgesloten. Dit is het grootste voordeel van een re-transfer card printer! Ten opzichte van een direct-to-card printer wordt de afdrukkwaliteit ook minder beïnvloed door de kaart, waardoor een “glossy” effect ontstaat en de levensduur van de afdruk wordt verlengd.

Is het verschil tussen een 300 dpi en 600 dpi zichtbaar?

Het verschil bij de meeste kleurenafdrukken is niet tot nauwelijks te zien. Dat komt door het dye-sublimation proces waar (bijna) alle card printers gebruik van maken. Worden er kleine, scherpe details (zoals kleine letters en dunnen lijnen) gebruikt? Dan is een 600 dpi re-transfer card printer bij uitstek de betere keuze!

Is een 600 dpi printer sneller dan een 300 dpi re-transfer kaart printer?

In tegenstelling tot wat producenten beloven is het snelheidsverschil tussen de diverse merken en modellen vaak beperkt. Bij printers die afdrukken over de korte zijde ligt het aantal kaarten per uur wat hoger, zoals de JVC Kenwoord- en Canon Engine. De printers die over de lange zijde afdrukken (zoals de Fargo HDP 5000) ligt dit wat lager.

Kosten de verbruiksmaterialen van een 600 dpi re-transfer card printer meer?

Nee. De afdrukkosten met een 600 dpi liggen op een vergelijkbaar niveau met een 300 dpi re-transfer kaart printer.

Is er een 600 dpi re-transfer card printer die zich onderscheid van de concurrentie?

Net als bij de 300 dpi versies liggen de specificaties van de 600 dpi re-transfer card printers erg dicht bij elkaar en zijn er onwijs grote verschillen. Als het gaat om verbruiksmaterialen, dan biedt de RTAI Luca re-transfer card printer als enige de mogelijkheid om gebruik te maken van een metallic finish. Dit geeft een unieke kleurbeleving.

Re-transfer card printers en ID Systemen Nederland BV.

ID Systemen Nederland BV heeft veel ervaring in de verkoop en service van re-transfer kaart printers sinds de eerste generatie die in 1995 werd geïntroduceerd. In onze brede klantenkring hebben wij vele re-transfer card printers geleverd als stand-alone oplossing óf als onderdeel van een compleet geïntegreerde facilitaire omgeving in samenwerking met andere partijen.

ID Systemen Nederland BV is partner van alle producenten van re-transfer card printers en we kennen deze producten dan ook door en door.