ID Systemen Nederland heeft ruim 25 jaar ervaring in het vak van re-transfer card printers en laser engravers. Toch bestaat er in de markt vaak onduidelijkheid over deze termen. Een veelgehoorde vraag is: “ik wil graag een pasjesprinter kopen.” In dit artikel proberen we de overeenkomsten en verschillen uit te leggen. Natuurlijk vertellen we ook graag waar we u mee kunnen helpen!

Wat is een pasjesprinter?

Een pasjesprinter wordt gebruikt voor het afdrukken van ID-cards. Het woord pasjesprinter bevat echter lang niet altijd de lading. Wij spreken in dit geval liever van een re-transfer card printer.

Een pasjesprinter is een apparaat ontworpen om snel en gemakkelijk hoogwaardige plastic kaarten te maken. Dit apparaat kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het printen van werknemersbadges, lidmaatschapskaarten, loyaliteitskaarten of toegangscontrolekaarten. Het gaat in veel gevallen om het drukken van een slimme kaart, samen met het uitlezen of programmeren van een chip. Veelgebruikte zijn bijvoorbeeld de Mifare of DESFire kaarten. Vervolgens wordt deze chip gekoppeld aan een toegangscontrole of facilitair systeem.

Pasje uit een pasjesprinter

Snel en efficiënt printen

Een van de grootste voordelen van een pasjesprinter is de snelheid en efficiëntie. In tegenstelling tot traditionele kaartprintmethoden, die uren of zelfs dagen kunnen duren, kan een pasjesprinter hoogwaardige kaarten produceren in slechts enkele minuten. Deze snelheid en efficiëntie kan vooral voordelig zijn voor bedrijven of instellingen die regelmatig een groot aantal kaarten moeten printen.

Hoogwaardige kwaliteit

Een ander voordeel van een pasjesprinter is het vermogen om hoogwaardige kaarten te produceren. Deze printers maken gebruik van geavanceerde printtechnologie die hen in staat stelt kaarten te creëren met scherpe, levendige afbeeldingen en duidelijke, leesbare tekst. Dit hoogwaardige printen kan essentieel zijn voor bedrijven of instellingen die professioneel ogende kaarten moeten maken voor hun werknemers, leden of klanten.

Welke pasjesprinter kopen?

Bij de aanschaf van een nieuwe printer is één keuze belangrijk: wilt u vanuit een toegangscontrole- of facilitair systeem afdrukken? Dan adviseren wij de uitstekende kwaliteit van Mifare of DESFire printers. Is dit echter niet nodig dan bieden we met CardPRESSO een breed scala aan mogelijkheden in cardprinters. Op onze website kunt u een actueel overzicht vinden van ons assortiment.

Er is veel keuze in de wereld van pasjesprinters. We kunnen u de verschillen en natuurlijk voor- of nadelen hier uitvoerig uitleggen. De mogelijkheden zijn echter eindeloos. Vandaar dat wij graag persoonlijk in gesprek gaan om te horen welke wensen u heeft en hoe wij hier een passende oplossing voor kunnen bieden.

Bekijk elders op de website ons actuele assortiment. Of neem vrijblijvend contact op met één van onze product specialisten voor een advies op maat.