Contactloze smartcards worden steeds populairder. Dat is niet zo vreemd, want ze zijn voor veel verschillende doelen in te zetten. De meest gebruikte merken zijn Mifare en DESFire. Beide merken hebben hun eigen kenmerken op het gebied van programmeerbaarheid, beveiliging, opslagcapaciteit en daardoor zijn er verschillende toepassingsmogelijkheden.
Natuurlijk is het belangrijk dat u de juiste keuze maakt. Daarom hebben we deze keuzegids voor u opgesteld, zodat u kunt bepalen welk merk het beste aansluit bij uw wensen.

Verschillen tussen Mifare en DESFire

Hoewel Mifare en DESFire allebei smartcards zijn, zijn er wel degelijk verschillen.

 • Beveiliging
  Mifare kaarten zijn voorzien van een basisbeveiliging, maar kunnen wel worden uitgelezen met RFID lezers. DESFire kaarten hebben een hogere mate van beveiliging, door toepassing van geavanceerde ecryptie van gegevens.
 • Opslagcapaciteit
  Voor eenvoudige toepassing met kleinere gegevensvolumes zijn Mifare kaarten perfect geschikt. Denk dan aan toegangscontrole of basis betalingen. Moet er meer informatie op de kaart worden opgeslagen, dan zijn DESFire kaarten de juiste keuze. Deze hebben een hogere opslagcapaciteit.
 • Programmeerbaarheid
  Smartcards van Mifare kennen een beperkte mate van programmeerbaarheid. DESFire kaarten daarentegen zijn uitgebreid te programmeren, waardoor deze geschikt zijn voor tailor-made toepassingen en scherpe beveiligingsmaatregelen.
 • Toepassing
  Toegangscontrole en betalingen in bijvoorbeeld openbaar vervoer, parkeersystemen of spaarsystemen zijn de meest gebruikte toepassingen voor Mifare kaarten. DESFire kaarten worden vooral ingezet als beveiliging en veelzijdigheid belangrijk zijn, zoals identiteitskaarten, mobiele betalingen en beveiligde toegang tot gebouwen.
 • Kosten
  Vanwege de uitgebreidere functionaliteit zijn DESFire kaarten doorgaans duurder dan Mifare kaarten.
  Mifare vs. DESFire: de juiste kaart voor uw bedrijf
  Het belangrijkste verschil tussen kaarten van Mifare en DESFire zit in de beveiliging en programmeerbaarheid, waardoor de functionaliteit wordt beïnvloedt. Is het voor uw bedrijf belangrijk dat gegevens optimaal worden beveiligd, dan kunt u het beste kiezen voor DESFire kaarten. Voor eenvoudiger toepassingen zijn Mifare kaarten de meest geschikte oplossing.

Toepassingen van smartcards

Vanwege het gemak en de snelheid worden smartcards steeds vaker gebruikt in verschillende toepassingen:

 • Toegangscontrole
  Fysieke toegang tot gebouwen, kantoren, parkeergarages en andere beveiligde locaties wordt verleend na het scannen van de pas. Hierop staat informatie over de pashouder en kan op individueel niveau toegangsrecht worden toegekend.
 • Betalingssystemen
  In openbaar vervoer, laadpalen voor elektrische auto’s, parkeermeters en soms zelfs in winkels kan worden betaald met deze passen.
 • Spaarsystemen
  Loyaltyprogramma’s maken steeds vaker gebruik van pasjes, waarmee punten kunnen worden gespaard of kortingen worden verrekend door de pas bij de kassa te scannen.
 • Gezondheidszorg
  In ziekenhuizen worden smartcards gebruikt voor patiënteninformatie, voor toegang tot ruimtes en beheren van medische dossiers.
 • Identificatie en personeelsbeheer
  Werknemers kunnen eenvoudig worden geïdentificeerd met een smartcard. Ook wordt hiermee toegang verleend tot het pand en de ruimtes daarin.
 • Hotelsector
  Smartcards en elektronische sleutels vervangen steeds vaker de traditionele sleutels van hotelkamers en gastenverblijven. De pas tegen de lezer aan de deur houden is dan voldoende om de deur te openen.
 • Scholen en opleidingscentra
  Niet alleen voor toegang tot het gebouw en andere faciliteiten, maar ook voor identificatie of betaalmiddel worden smartcards ingezet.
 • Evenementen
  Op evenementen verdwijnt contant geld steeds sneller uit het beeld. Nu kunnen bezoekers pasjes kopen waar een tegoed op wordt gezet. Dit kan vervolgens worden gebruikt om eten en drinken te kopen.
 • Transport
  Contactloze betalingen in openbaar vervoer, tolwegen en autodeelsystemen maken het gebruik makkelijk en efficiënt.

Profiteer van de voordelen van Mifare of DESFire cards

Nu u heeft kunnen bepalen welk type pas het meest geschikt is voor uw bedrijf, is het tijd om de volgende stap te zetten. Met een pasjesprinter kunt u de Mifare en DESFire kaarten zelf bedrukken en instellen. Of kiest u voor de voorbedrukte passen? Zo profiteert u van alle voordelen en maakt u een grote stap naar professionalisering én toekomstbestendigheid. Bekijk het aanbod van ID Systemen of ontvang vrijblijvend advies van één van onze specialisten.