ID Systemen is partner van de belangrijkste fabrikanten van badgeprinters en heeft een breed assortiment. Wij voorzien u van de meeste geschikte printer voor uw bedrijf of evenement.

badge printerID Systemen Nederland biedt een ruim assortiment in printers en draagmiddelen aan. Wij hebben jarenlange ervaring in het drukken van badges. Dankzij deze kennis zijn we inmiddels specialist in het vak en kunnen wij u deskundig van dienst zijn. Op deze pagina geven wij u meer informatie voor het kopen van een badge printer. 

  • Wij leveren badge printers waarmee u zelf plastic badges kunt printen
  • Wij leveren badges op bestelling
  • Bent u op zoek naar een personeelspas? Daar leveren wij ook printers voor en we leveren de techniek waarmee we er een slimme pas van maken, zodat de pas ook toegang biedt tot bepaalde functionaliteiten.

Het voordeel van plastic badges

  • Kwaliteit blijft goed, ook bij een meerdaags evenement, of veelvuldig gebruik.
  • Volledig in uw huisstijl uit te voeren
  • Ziet er professioneel uit

Wat is een badgeprinter?

De badge printer maakt het mogelijk om op ieder gewenst moment een badge te printen. Het geeft u veel vrijheid en zorgt voor een effectieve manier van printen. Omdat deze printer geen pers is, moet er rekening gehouden worden met de beperkingen in de kleurgetrouwheid en de beleving van de badge. Wanneer u voor de hoogste kwaliteit wilt gaan, raden wij u aan om te werken met voorbedrukte badges.

Welke functies heeft een badge printer?

Een cardprinter kan pasjes in kleur en in zwart-wit printen. Daarnaast beschikt de printer over twee druktechnieken: direct to card en re-transfer. De direct to card techniek print meteen op de badge. De re-transfer techniek maak eerst een afdruk op een laminaat en wordt vervolgens omgekeerd aangebracht op de kaart. Ook is het mogelijk om custom te printen. Dit betekent dat u uw badges kunt personaliseren en kunt voorzien van alle gewenste persoonlijke gegevens.

Wat kost een badge printer?

Het kopen van een badge printer start bij de €700,-. De prijs wordt uiteindelijk bepaald door de opties die u wenst voor uw printer. Daarnaast moet er rekening gehouden worden met de kosten van de afdruk. Deze zijn ongeveer €0,30 per kaart.

Hoe lang gaat een badge printer mee?

Wanneer u uw badgeprinter op de juiste manier onderhoud, gaat deze lang mee. Het is altijd mogelijk dat de printer simpelweg een technische end of life heeft bereikt. Over het algemeen is de gebruiksintensiteit niet zo hoog dat dit vaak voorkomt. Tot slot kan het ook zo zijn dat de wensen van de organisatie veranderen waardoor er nieuwe functies voor de printer nodig zijn.

Een printer kopen? Dit moet u weten.

Twijfelt u nog over het kopen van een badge printer? ID Systemen Nederland drukt ook badges voor u af en kan mifare en DESFire kaarten voor u programmeren.

Wilt u meer informatie over de aanschaf van een badgeprinter? Vraag onze brochure aan of neem contact met ons op.

Team ID Systemen Nederland

Ontvang onze digitale brochure

Wilt u weten wat er mogelijk is op het gebied van slimme, veilige en persoonlijke identificatie? Ontvang onze digitale brochure en ontdek de mogelijkheden.