Pasjesprinters zijn de basis van identificatiesystemen in organisaties over de hele wereld. Of het nu gaat om bedrijven, scholen, gezondheidszorginstellingen, luchthavens of overheidsinstanties, deze apparaten spelen een cruciale rol bij het produceren van identificatiekaarten. Maar ook lidmaatschapskaarten, toegangspassen en meer.Ga met ons mee om de wereld van pasjesprinters te ontdekken, de voordelen van topmerken benadrukken en de praktische toepassingen ervan bespreken.

Pasjesprinters in de praktijk

Pasjesprinters kunnen op veel manieren worden toegepast in verschillende industrieën en organisaties. Laten we eens kijken naar een aantal van de meest voorkomende scenario’s waarin deze apparaten van onschatbare waarde zijn:

 • Toegangscontrole
  ID-kaarten met RFID- of magnetische strip technologie worden gebruikt om beveiligde toegang te bieden tot gebouwen, afdelingen of specifieke zones. Dit zorgt voor een strikte beveiliging en traceerbaarheid van werknemers en bezoekers.
 • Lidmaatschapskaarten
  Sportscholen, bibliotheken, en andere lidmaatschapsgerichte instellingen vertrouwen op pasjesprinters om aangepaste lidmaatschapskaarten te maken. Deze kaarten dienen als bewijs van lidmaatschap en bieden vaak ook kortingen en voordelen.
 • Studentenidentificatie
  Scholen en universiteiten gebruiken identificatiepasjes om studenten toegang te geven tot campusterreinen, bibliotheken en laboratoria. Deze kaarten bevatten meestal persoonlijke gegevens en een foto van de student.
 • Identificatie van medewerkers
  Met identificatiekaarten zorgen berdrijven dat hun werknemers toegang hebben tot kantoorruimtes, computersystemen en bedrijfsmiddelen. Deze kaarten kunnen ook dienen als identificatie bij externe vergaderingen of evenementen.
 • Gezondheidszorg
  In de gezondheidszorg worden identificatiekaarten gebruikt om patiënten te identificeren en hun medische gegevens bij te houden. Deze kaarten helpen bij het voorkomen van fouten en verbeteren de patiëntenzorg.
 • Evenementen en conferenties
  Organisatoren van evenementen, conferenties en beurzen maken gebruik van pasjesprinters om deelnemers te voorzien van gepersonaliseerde badges. Deze badges bevatten vaak informatie zoals naam, functie en organisatie.

Natuurlijk zijn er nog veel meer toepassingen, zoals in hotels, in dierentuinen, op luchthavens en ga zo maar door. De kans is heel groot dat ook uw branche kan profiteren van een pasjesprinter. Twijfelt u nog? Neem dan zeker even contact op met één van onze adviseurs, zodat we samen kunnen bepalen welke voordelen u kunt behalen.

De beste pasjesprinters

Door onze jarenlange ervaring en samenwerking met kleine en grote organisaties, hebben we de beste pasjesprinters voor u op een rij gezet.

 • Magicard Pronto 100
  De Magicard Pronto 100 is ideaal voor kleinere organisaties die snel eenvoudige identificatiekaarten nodig hebben. Het is intuïtief in gebruik en biedt enkelzijdige afdrukmogelijkheden, wat het perfect maakt voor directe kaartproductie.
 • Magicard 300
  De Magicard 300 gaat een stap verder in als het aankomt op beveiliging en kwaliteit. Met dubbelzijdige afdrukken en opties voor holografische laminering is deze printer ideaal voor organisaties die streven naar hoogwaardige identificatiekaarten.
 • Evolis Zenius, Zenius Expert en Primacy II
  Evolis biedt een reeks pasjesprinters, variërend van eenvoudige enkelzijdige afdrukopties tot geavanceerdere modellen met dubbelzijdige afdrukken en hoge afdruksnelheid. Deze printers zijn geschikt voor organisaties van verschillende groottes en behoeften.
 • Dascom DC-7600
  De Dascom DC-7600 is een industriële pasjesprinter met een robuuste constructie en hoge afdruksnelheid. Hierdoor is het ideaal voor omgevingen waar betrouwbaarheid en duurzaamheid van groot belang zijn.

Pasjesprinter als oplossing voor uw organisatie

Pasjesprinters zijn de drijvende kracht achter moderne identificatiesystemen en spelen een cruciale rol in de beveiliging en efficiëntie van organisaties. Of u nu op zoek bent naar eenvoudige identificatiekaarten of geavanceerde beveiligingsopties, pasjesprinters zijn de sleutel tot een soepele werking in verschillende sectoren. Aarzel niet om contact op te nemen met ID Systemen Nederland om de juiste pasjesprinter voor uw organisatie te vinden. Ontdek vandaag nog de mogelijkheden en breng de beveiliging naar een hoger niveau.