4 redenen waarom ID Systemen u het beste kan helpen bij het vinden van de juiste card printer!

1. Wij werken nauw samen met bijna alle fabrikanten van cardprinters en kennen de producten door en door. ID Systemen Nederland levert al card printers vanaf het moment dat de eerste cardprinters op de markt kwamen. Hierdoor kennen wij de mogelijkheden en beperkingen van de verschillende printers die op de markt zijn en kunnen we u onderbouwd advies geven.

2. Vanuit ons zusterbedrijf ID Webshop leveren wij  cardprinters, die u op elk gewenst moment zelf in de webshop kunt bestellen. In de webshop vindt u ook draagmiddelen en toebehoren voor card printers.

3. ID Systemen Nederland gaat echter verder dan de webshop. Wij denken met u mee welke card printer het beste bij uw vraag en organisatie past. Dat maakt ons tot een partner van veel organisaties, met wie we iedere keer kijken naar wat er nodig is om een vraagstuk op te lossen. Een personeelspas voor een accountantskantoor, leverancierspas voor een luchthaven, toegangspas voor een dierentuin. Iedere oplossing is anders!

4. Wij weten alles van slimme passen en technologie die toegepast kan worden in een pas. Dit maakt ons tot een interessante speler, wanneer u op zoek bent naar een card printer of pasjes systeem dat voor bepaalde functionaliteiten gebruikt wordt.

Wij kijken verder dan de card printer als product, en leveren graag een totaaloplossing op maat die uw organisatie helpt!

U kunt bij ID Systemen terecht voor een nieuwe cardprinter. Directeur Roel Mostert vertelt wat de voordelen van een cardprinter zijn en waar u op moet letten.

ID Systemen Nederland is specialist in het drukken van (slimme) pasjes en in het aanbieden van cardprinters en draagmiddelen. Op deze pagina vertelt directeur Roel Mostert wat de voordelen zijn van het aanschaffen van een cardprinter en waar je op moet letten als je er een gaat kopen.

 

 

Uw adviseur Roel Mostert.

Wat kan een cardprinter?

“Met deze printers kun je op ieder gewenst moment pasjes printen, in kleur of in zwart-wit. Een cardprinter is echter geen drukpers. Dit betekent dat er beperkingen zijn aan de kleurgetrouwheid en dat de beleving anders is dan wanneer een pas voorbedrukt wordt. Voor de hoogste kwaliteit pasjes adviseren wij dan ook altijd om voorbedrukte pasjes te gebruiken. Met een cardprinter kun je een voorbedrukte kaart met de gewenste gegevens bedrukken en eventueel personaliseren.”

Wat is het voordeel van het aanschaffen van een card printer?

“Wanneer een organisatie zelf een cardprinter op kantoor heeft, geeft dat flexibiliteit. Je print snel een pas en je hoeft niet eerst met ons te schakelen. Een cardprinter biedt ook veel gebruikersgemak, want hij is eenvoudig te gebruiken. Iedere medewerker of bezoeker kan daardoor eenvoudig een unieke pas ter beschikking krijgen.”

Welke afdruktechnieken worden toegepast in cardprinters?

“Een cardprinter heeft twee afdruktechnieken, direct to card en re-transfer. De vraag welke beter is is niet altijd even eenvoudig te beantwoorden, omdat we rekening moeten houden met een combinatie van factoren. Direct to card printers drukken direct op de kaart af. Bij een re-transfer printer wordt de afdruk gemaakt op een laminaat. Dit laminaat wordt daarna omgekeerd aangebracht op de kaart.”

Wilt u weten welke techniek u het beste kunt toepassen? U leest het op onze pagina afdruktechnieken.

Welke card printer raadt ID Systemen aan om te gebruiken?

“De verschillen tussen de diverse merken en modellen zijn klein. Daarom gaan wij altijd in gesprek met de klant om te ontdekken naar welke functionaliteiten de organisatie op zoek is en welke cardprinter hier het beste bij past. Moet de printer opgenomen worden in het netwerk, geïnstalleerd in de cloud en wat wordt de gebruiksintensiteit? Allerlei vragen die ons helpen om de beste cardprinter te kiezen.”

Hoeveel kost een card printer gemiddeld?

“De aanschafprijs van een en cardprinter start vanaf ongeveer €700,-. De uiteindelijke prijs hangt af van de gewenste opties. Naast de aanschafprijs moet de gebruiker rekening houden met de kosten per afdruk. Die liggen voor een kleurenafdruk zo rond de € 0,30 per kaart. Wij adviseren altijd om goed te kijken naar hoe de prijs van een aanbieding is opgebouwd. Goed vergelijken kan voorkomen dat een goedkope cardprinter een dure miskoop wordt.”

Wat is de gemiddelde levensduur?

“Een cardprinter kan bij het juiste gebruik lang meegaan, maar er zijn oorzaken waardoor een oudere cardprinter onbruikbaar wordt terwijl hij nog functioneert. Het is voorgekomen dat Microsoft een nieuwe versie van Windows uitbracht die oudere modellen cardprinters niet ondersteunden. Daarnaast kan het ook dat de cardprinter een technische end of life heeft bereikt. Over het algemeen is de gebruiksintensiteit van een cardprinter echter niet zo hoog dat dit vaak voorkomt. Wel komt het voor dat de wensen van de organisatie veranderen waardoor ze andere functionaliteiten nodig heeft en overgaat op een andere cardprinter.”

Wat kan ik doen om mijn cardprinter te onderhouden?

“Om ervoor te zorgen dat de cardprinter lang meegaat, is het belangrijk om deze regelmatig schoon te maken. Hiervoor verkopen wij verschillende producten in onze webshop. Wanneer u de printer grondig schoonmaakt, gebruikt u een set met schoonmaakpassen om uw printer in een keer goed te reinigen. Deze passen zijn voor eenmalig gebruik en doet u in de printer wanneer deze het schoonmaakprogramma draait. Voor verschillende merken printers heeft u daarnaast ook schoonmaak rollen nodig. Deze werken op dezelfde manier als een schoonmaakpas. Verder verkopen wij ook alcohol pennen en schoonmaak swabs waarmee u de printer periodiek kunt onderhouden.”

Stel ik wil toch geen printer aanschaffen, welke opties heb ik dan?

“Er zijn soms redenen waarom een organisatie besluit geen eigen cardprinter aan te schaffen, terwijl er wel behoefte is aan pasjes. In dit geval kan het outsourcen een oplossing zijn. Wij drukken voor meerdere relaties passen af en kunnen mifare en DESFire kaarten ook programmeren.”

Heeft u nog vragen over cardprinters of bent u benieuwd welke cardprinter het meest geschikt is voor uw organisatie? Neem dan gerust contact met ons op of vraag de brochure aan via de website.

ID Systemen cardprinter
ID Systemen cardprinter

Meer informatie over cardprinters of de merken die wij verkopen?

Lees dan onze pagina’s over: badge printer, pasjes printer, pvc kaartprinter en kaart printer.

De merken cardprinters die wij verkopen: Nisca, Mifare, MagiCard, NBS Javelin, Evolis, HiTi, DataCard, HID Fargo en Matica

Ontvang onze digitale brochure

Wilt u weten wat er mogelijk is op het gebied van slimme, veilige en persoonlijke identificatie? Ontvang onze digitale brochure en ontdek de mogelijkheden.