ID Systemen is partner van de belangrijkste fabrikanten van cardprinters. Wij adviseren en voorzien u van de beste card printer voor uw bedrijf. Afhankelijk van het doel van de cardprinter en de functie van de cards die u wilt printen, geven wij een advies over het merk cardprinter dat u het beste kunt aanschaffen.

ID Systemen heeft een breed assortiment aan cardprintermerken beschikbaar, zoals bijvoorbeeld het merk HID. Wij hebben een prettige samenwerking met onze leveranciers, samen met hen ontwikkelen we mooie oplossingen. Onze kennis over cardprinters is groot, waardoor wij u kunnen voorzien van de card printer die het beste bij uw vraagstuk past.

Onze cardprinter merken

Vanuit ons zusterbedrijf ID Webshop leveren wij  cardprinters, die u op elk gewenst moment zelf in de webshop kunt bestellen. In de webshop vindt u ook draagmiddelen en toebehoren voor card printers. Alle merken kunt u terugvinden en direct kopen via onze webshop.

ID Systemen Nederland gaat echter verder dan de webshop. Wij denken met u mee welke card printer het beste bij uw vraag en organisatie past. Dat maakt ons tot een partner van veel organisaties, met wie we iedere keer kijken naar wat er nodig is om een vraagstuk op te lossen.

ID Webshop

Al uw vragen over cardprinters beantwoord door uw adviseur Roel Mostert.

Roel Mostert heeft jarenlange ervaring met identificatiesystemen en personeelspassen voor organisaties. Hij zet zijn kennis en ervaring van cardprinters en processen in om organisaties te adviseren over een oplossing die bij hen past.

Hij beantwoordt veel gestelde vragen over card printers.

“Met deze printers kun je op ieder gewenst moment pasjes printen, in kleur of in zwart-wit. Een cardprinter is echter geen drukpers. Dit betekent dat er beperkingen zijn aan de kleurgetrouwheid en dat de beleving anders is dan wanneer een pas voorbedrukt wordt. Voor de hoogste kwaliteit pasjes adviseren wij dan ook altijd om voorbedrukte pasjes te gebruiken. Met een cardprinter kun je een voorbedrukte kaart met de gewenste gegevens bedrukken en eventueel personaliseren.”

“Wanneer een organisatie zelf een cardprinter op kantoor heeft, geeft dat flexibiliteit. Je print snel een pas en je hoeft niet eerst met ons te schakelen. Een cardprinter biedt ook veel gebruikersgemak, want hij is eenvoudig te gebruiken. Iedere medewerker of bezoeker kan daardoor eenvoudig een unieke pas ter beschikking krijgen.”

“Een cardprinter heeft twee afdruktechnieken, direct to card en re-transfer. De vraag welke beter is is niet altijd even eenvoudig te beantwoorden, omdat we rekening moeten houden met een combinatie van factoren. Direct to card printers drukken direct op de kaart af. Bij een re-transfer printer wordt de afdruk gemaakt op een laminaat. Dit laminaat wordt daarna omgekeerd aangebracht op de kaart.”

Wilt u weten welke techniek u het beste kunt toepassen? U leest het op onze pagina afdruktechnieken.

“De verschillen tussen de diverse merken en modellen zijn klein. Daarom gaan wij altijd in gesprek met de klant om te ontdekken naar welke functionaliteiten de organisatie op zoek is en welke cardprinter hier het beste bij past. Moet de printer opgenomen worden in het netwerk, geïnstalleerd in de cloud en wat wordt de gebruiksintensiteit? Allerlei vragen die ons helpen om de beste cardprinter te kiezen.”

“De aanschafprijs van een en cardprinter start vanaf ongeveer €700,-. De uiteindelijke prijs hangt af van de gewenste opties. Naast de aanschafprijs moet de gebruiker rekening houden met de kosten per afdruk. Die liggen voor een kleurenafdruk zo rond de € 0,30 per kaart. Wij adviseren altijd om goed te kijken naar hoe de prijs van een aanbieding is opgebouwd. Goed vergelijken kan voorkomen dat een goedkope cardprinter een dure miskoop wordt.”

“Een cardprinter kan bij het juiste gebruik lang meegaan, maar er zijn oorzaken waardoor een oudere cardprinter onbruikbaar wordt terwijl hij nog functioneert. Het is voorgekomen dat Microsoft een nieuwe versie van Windows uitbracht die oudere modellen cardprinters niet ondersteunden.

Daarnaast kan het ook dat de cardprinter een technische end of life heeft bereikt. Over het algemeen is de gebruiksintensiteit van een cardprinter echter niet zo hoog dat dit vaak voorkomt. Wel komt het voor dat de wensen van de organisatie veranderen waardoor ze andere functionaliteiten nodig heeft en overgaat op een andere cardprinter.”

“Om ervoor te zorgen dat de cardprinter lang meegaat, is het belangrijk om deze regelmatig schoon te maken. Hiervoor verkopen wij verschillende producten in onze webshop. Wanneer u de printer grondig schoonmaakt, gebruikt u een set met schoonmaakpassen om uw printer in een keer goed te reinigen. Deze passen zijn voor eenmalig gebruik en doet u in de printer wanneer deze het schoonmaakprogramma draait. Voor verschillende merken printers heeft u daarnaast ook schoonmaak rollen nodig. Deze werken op dezelfde manier als een schoonmaakpas. Verder verkopen wij ook alcohol pennen en schoonmaak swabs waarmee u de printer periodiek kunt onderhouden.”

“Er zijn soms redenen waarom een organisatie besluit geen eigen cardprinter aan te schaffen, terwijl er wel behoefte is aan pasjes. In dit geval kan het outsourcen een oplossing zijn. Wij drukken voor meerdere relaties passen af en kunnen mifare en DESFire kaarten ook programmeren.”

Heeft u nog vragen over cardprinters of bent u benieuwd welke cardprinter het meest geschikt is voor uw organisatie? Neem dan gerust contact met ons op of vraag de brochure aan via de website

Waarom ID Systemen uw partner in cardprinters is.

1. We werken met veel verschillende merken 
Wij werken nauw samen met bijna alle fabrikanten van cardprinters en kennen de producten door en door. ID Systemen Nederland levert al card printers vanaf het moment dat de eerste cardprinters op de markt kwamen.

2. Veel kennis van de werking en mogelijkheden, daardoor krijg je goed advies
Doordat wij zoveel card printers in huis hebben, kennen wij de mogelijkheden en beperkingen van de verschillende printers die op de markt zijn. Daardoor kunnen we u onderbouwd advies geven.

3. We weten alles van slimme passen voor specifieke functionaliteiten 
Wij weten alles van slimme passen en technologie die toegepast kan worden in een pas. Dit maakt ons tot een interessante speler, wanneer u op zoek bent naar een card printer of pasjes systeem dat voor bepaalde functionaliteiten gebruikt wordt.

Wij kijken verder dan de card printer als product, en leveren graag een totaaloplossing op maat die uw organisatie helpt!

Ontvang onze digitale brochure

Wilt u weten wat er mogelijk is op het gebied van slimme, veilige en persoonlijke identificatie? Ontvang onze digitale brochure en ontdek de mogelijkheden.