Waarom ID Systemen?

 • Meer als 20 jaar ervaring
 • Persoonlijk advies
 • Probleemloze en snelle levering
 • Eigen servicedienst
 • Vertrouwd en betrouwbaar!

Wat u moet weten over card printers.

Over cardprinters in het algemeen.

Card printers worden verdeeld in direct-to-card- en re-transfer card printers. Het belangrijkste verschil is dat een direct-to-card printer direct op een card afdrukt terwijl een re-transfer card printer afdrukt op een transfer die daarna wordt versmolten met de card.

Wetenswaardigheden van direct-to-card printers.

 1. Alle direct to card printers maken gebruik van dezelfde techniek, d.w.z. in technisch opzicht onderscheiden ze zich nauwelijks van elkaar.
 2. Wanneer u gebruik maakt van voorbedrukte kaarten dan worden in vrijwel alle gevallen de gegevens van de kaarthouder aangebracht in zwarte tekst, de kwaliteit bij alle merken en modellen is dan vrijwel gelijk.  
 3. Wanneer u afdrukt in kleur dan maken alle direct to card modellen gebruik van de dye sublimation techniek. Deze techniek kent zijn beperkingen en geen van de merken kan volledig rand aflopend afdrukken. De afdrukkwaliteit ligt bij alle merken en modellen op een vergelijkbaar niveau waarbij wel moet worden aangetekend dat sommige merken uitgebreidere instellingsmogelijkheden in de printer driver hebben.
 4. Alle merken en modellen card printers functioneren prima in een Windows omgeving, het Apple OS wordt niet door alle merken ondersteund.

 Wetenswaardigheden van re-transfer card printers.

Naast de direct-to-card techniek kennen we ook re-transfer printers. Deze laatste liggen zowel qua aanschaf als ook in gebruik in een hoger prijssegment. Door de re-transfertechniek kunnen deze card printers wel volledig randaflopend afdrukken en ligt de beleving van de afdruk op een hoger niveau. Ook is de levensduur van kaarten bedrukt met een re-transfer printer langer als die van een direct-to-card printer.

Op dit moment zijn er 4 fabrikanten die een re-transfer printer fabriceren. HID Fargo Electronics Inc. en JVC zijn de fabrikanten met de langste ervaring. De modellen van HID Fargo Electronics worden onder eigen naam verkocht. In tegenstelling tot HID Fargo levert JVC haar producten niet onder eigen naam. Deze printers worden aangeboden onder de merknamen Matica XID, DataCard, Dai Nippon, Magicard, Polaroid. Ondanks de verschillende merknamen zijn deze printers vrijwel identiek terwijl ook de afdrukkwaliteit gelijk is.

De Nisca PR-C201 en Evolis Avansia zijn identieke printers die worden gebouwd door Canon Inc. deze printers onderscheiden zich door hun afdrukresolutie van 600 dpi.

Hoe wordt uw cardprinter geleverd?

Wanneer u overweegt een card printer te kopen is het aan te raden om ook te kijken wat er bij de card printer van uw keuze wordt geleverd. Zo leveren diverse merken een card printer doorgaans zonder software en verbruiksmaterialen. Hierdoor kan een scherp geprijsde card printer soms niet zo goedkoop zijn als u denkt. 

Qua specificaties is het ook belangrijk te kijken hoe de printer is uitgerust, een USB aansluiting is doorgaans standaard terwijl een netwerk aansluiting vaak een optie is. Wilt u gebruik maken van een netwerk aansluiting dan wil dit niet zeggen dat alle card printers ook gebruik kunnen maken van print servers in uw netwerk. Wanneer u de printer driver op een server wilt installeren neem dan even contact op voor nadere informatie.

Wilt u een card printer tegen de scherpste prijs kopen? Kijk dan op www.cardprintershop.nl.

Waarom ID Systemen?

 • Meer als 20 jaar ervaring
 • Persoonlijk advies
 • Probleemloze en snelle levering
 • Eigen servicedienst
 • Vertrouwd en betrouwbaar!