In Europa zijn Mifare, DESFire en HID Prox kaarten de meest gebruikte contactloze kaarten. We vertellen u meer over het verschil tussen deze aanbieders.

Mifare

Mifare en DESFire zijn nauw aan elkaar verwant. Mifare kaarten zijn leverbaar in 3 versies. Mifare Ultralight kaarten worden gebruikt voor toepassingen waar alleen een chipserienummer wordt gebruikt. De meest gebruikte Mifare kaarten zijn de 1k en 4k versie. Bij dit type is de kaart voorzien van een uniek chipserienummer en heeft daarnaast een intern geheugen van minimaal 1k voor het opslaan van gegevens.

DESfire

DESFire is de verbeterde techniek ten opzichte van Mifare. Bij DESFire wordt gebruik gemaakt van een krachtigere beveiliging, echter deze beveiliging is alleen effectief wanneer u gegevens opslaat op uw kaart. Wanneer alleen het chipserienummer wordt uitgelezen dan voegt DESFire niets toe ten opzichte van Mifare. DESFire kaarten worden geleverd in 2 versies, te weten EV1 en EV2.

HID Prox

HID Prox is een door HID ontwikkelde techniek die voornamelijk wordt gebruikt in toegangscontrole systemen. Wij leveren HID Prox kaarten in diverse typen en uitvoeringen.

Naast de hierboven genoemde technieken zijn er ook toegangscontrole en veiligheidssystemen die gebruik maken van eigen technieken w.o. Salto en PAC. Op verzoek kunnen wij deze kaarten natuurlijk ook leveren.

Bekijk al onze producten in onze webshop.

Ontvang onze digitale brochure

Wilt u weten wat er mogelijk is op het gebied van slimme, veilige en persoonlijke identificatie? Ontvang onze digitale brochure en ontdek de mogelijkheden.