Offset is de meest gebruikte druk techniek. Wanneer gedrukt wordt in full color worden kleuren opgebouwd uit de primaire kleuren waarbij zwart wordt toegevoegd als extra kleur. Offset staat garant voor drukwerk van een hoge kwaliteit met een grote kleurgetrouwheid.

PMS kleuren en oplages

Het kan echter ook voorkomen dat uw drukwerk gebruik maakt van een specifiek gedefinieerde kleur, ook wel een PMS kleur genoemd. Deze PMS kleuren kunnen niet worden opgebouwd uit de 3 basis kleuren en worden speciaal gemengd. In het drukproces betekent dit dat deze als een extra kleur worden toegevoegd. Moderne drukpersen kunnen tot 6 kleuren in één drukgang drukken.

Offset drukpersen drukken met een hoge snelheid met een constante kwaliteit. Om deze kwaliteit te halen wordt de drukpers in de opstartfase nauwkeurig afgeregeld. Echter dit afregelen heeft tot gevolg dat er aanloopverliezen zijn. Om deze reden is het kostentechnisch erg lastig om kleinere producties te produceren.

Kaart personaliseren

Offset kan alleen worden gebruikt voor die producties waarbij één lay-out wordt geproduceerd, wilt u uw kaart voorzien van een uniek nummer of barcode dan dient dit achteraf te worden gedaan. Dit laatste is een belangrijk verschil met de digitale druktechniek waarbij het wel mogelijk is om iedere kaart al tijdens het productieproces te voorzien van een unieke gegevens.

ID Systemen Nederland heeft een jarenlange ervaring met het leveren van offset voorbedrukte kaarten. Vanuit deze ervaring geven wij u graag advies over de mogelijkheden.

Ontvang onze digitale brochure

Wilt u weten wat er mogelijk is op het gebied van slimme, veilige en persoonlijke identificatie? Ontvang onze digitale brochure en ontdek de mogelijkheden.