Voor gebruikers die hoge eisen stellen aan de veiligheid van ID-cards kan laser engraving een oplossing zijn.

Laser engraving, card printing met maximale veiligheid

Laser engraving is een techniek waarbij middels een gerichte laser in de card, gemaakt van polycarbonaat, een afbeelding wordt gegraveerd. Door de nauwkeurigheid, max. 1600 dpi, van de laser is het mogelijk om binnen deze afbeelding bijzondere security features te gebruiken die namaak of vervalsing vrijwel onmogelijk maken. Dergelijke technieken worden gebruikt bij o.a. de productie van het Nederlandse rijbewijs en de Nederlandse identiteit documenten.

Laser engraving systemen zijn leverbaar als een optie bij re-transfer cardprinters van HID Fargo, NBS Technolgoy en Matica. Na het aanbrengen van een re-transfer afdruk wordt vervolgens in een volgende stap de kaart voorzien van een gegraveerde afbeelding.

Voorbedrukte kaarten en laser engraving

Wanneer gebruik wordt gemaakt van voorbedrukte kaarten kan een foto van de kaarthouder in grijswaarden worden afgedrukt in combinatie met zwarte tekst.

Als ID Systemen Nederland hebben we nauwe contacten met de belangrijkste producenten, wilt u meer informatie over deze bijzondere techniek neem dan contact met ons op.

Ontvang onze digitale brochure

Wilt u weten wat er mogelijk is op het gebied van slimme, veilige en persoonlijke identificatie? Ontvang onze digitale brochure en ontdek de mogelijkheden.