Bij het bedrukken van voorbedrukte kaarten kan gebruik worden gemaakt van twee basis technieken, offset en digital print.

Offset

Offset wordt gebruikt voor oplagen vanaf 1.000 kaarten die dezelfde lay-out hebben. Er wordt gebruik gemaakt van een offset drukpers waarbij één master meerdere keren wordt afgedrukt. Bij offset hebben we te maken met opstartverliezen als gevolg van het correct inregelen van de drukpers. Na het drukken worden de kaarten worden gelamineerd en verder afgewerkt. Het offset principe staat garant voor een hoge drukwerkkwaliteit.

Digitaal

Bij digitale druk wordt het basismateriaal met een ink-jet systeem afgedrukt op grote vellen zonder gebruik te maken van een master. Het principe is gelijk aan het afdrukken met een printer bij u op kantoor. Een voordeel is dat er zonder master wordt gewerkt waardoor iedere kaart uniek kan zijn. Deze kan worden voorzien een serienummer zijn maar ook een complete personalisering met foto is mogelijk. Doordat minimale er opstart verliezen zijn is het mogelijk om vanaf kleine oplagen (> 100 stuks) te produceren.

Kwalitatief verhouden kaarten die gemaakt zijn in offset of digitale druk zich op een gelijk niveau. De scherpte en diepte van de afdruk liggen op eenzelfde hoog niveau.

Ontvang onze digitale brochure

Wilt u weten wat er mogelijk is op het gebied van slimme, veilige en persoonlijke identificatie? Ontvang onze digitale brochure en ontdek de mogelijkheden.