Het digitaal drukken van kaarten is sterk in opkomst door de vele mogelijkheden van deze wijze van productie. Het belangrijkste verschil ten opzichte van offset is dat iedere kaart uniek kan worden afgedrukt.

De techniek van digitale kaarten

Bij digitale druk wordt het basismateriaal bedrukt met industriële ink-jet systemen in een hoge afdrukkwaliteit. Als de kaart bedrukt is wordt dit verder op dezelfde wijze verwerkt als bij offset-druk.

Bij digitale druk is het belangrijk dat het juiste kleurschema wordt gebruikt. Wordt dit niet gedaan dan is het risico op aanzienlijke kleurafwijkingen mogelijk. Bij digitale druk is het niet mogelijk om in een PMS kleur te drukken.

Personaliseren

Een bijzonder voordeel van digitale druk is dat het mogelijk om iedere kaart gepersonaliseerd af te drukken. Dit maakt het mogelijk dat een complete productie gepersonaliseerd wordt afgeleverd. Doordat er nauwelijks aanloopverliezen zijn is het mogelijk om in kleine oplagen kaarten te produceren.

Kortom, wilt u kaarten uitbrengen in kleine oplages en/of deze personaliseren kies dan voor de digitale druktechniek. Wij denken altijd met u mee wat de beste oplossing is in uw situatie.

Ontvang onze digitale brochure

Wilt u weten wat er mogelijk is op het gebied van slimme, veilige en persoonlijke identificatie? Ontvang onze digitale brochure en ontdek de mogelijkheden.